010-179 08 00 info@novorent.se

Novum toimisto

Moduulijärjestelmä toimistotiloihin

Novum on uusi moduulijärjestelmä, joka täyttää Ruotsin uusien rakennusmääräysten vaatimukset.

Muotoilu on skandinaavinen, värimaailma miellyttävä ja yksityiskohdat puhdaslinjaiset. Julkisivu koostuu tummista sementtipohjaisista palamattomista levyistä. Sen ansiosta järjestelmä sopii joka paikkaan, mutta se mahdollistaa myös Novumin täyttävän paloteknisesti luokan Br1 vaatimukset. Siksi moduulit voidaan rakentaa monikerroksisina.

Tilavat ja  energiatehokkaat toimistomoduulit

Moduulit on sunniteltu kahta leveää käytävää varten, mikä tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia muodostaa joustavia pohjaratkaisuja. 2,7 metrin huonekorkeus luo avaran tunteen.

Energiantarvetta on vähennetty paksuilla eristekerroksilla, laadukkailla eristyslaseilla,energiatehokkailla tuulettimilla, lämmön talteenotolla, tarveohjatulla ilmanvaihdolla, läsnäolo- ohjatulla LED-valaistuksella ja vesikiertoisella lämmityksellä. Lämmitys voidaan hoitaa ilma- vesilämpöpumpulla, viereisen rakennuksen lämmitysjärjestelmän lämmitysvedellä tai kaukolämmöllä. Alhaisempi energiantarve tarkoittaa myös sitä, että rakennuksen liittymisteho on voitu minimoida. Lämmitykseen ja käyttöveteen tarvittavan sähkön käyttö voidaan mitata erikseen, mikä antaa hyvän yleiskuvan tilojen energiankulutuksesta.

Moduuleissa on myös valmiiksi runsaasti kaapelikanavia tietoliikenne- ja heikkovirta-asennuksia varten. Ulkoisten aurinkosuojien avulla altistusta lämpösäteilylle on voitu rajoittaa, ja ohjausjärjestelmän avulla lämpötilaa voidaan tarvittaessa automaattisesti alentaa yöaikaan lisäenergian säästämiseksi.

Akustiset katot mahdollistavat lyhyet jälkikaiunta-ajat ja vaimentavat melutasoa. Sähkö- ja viemärikytkentöjen äänet ovat hiljaisia ja melu pysyy ulkopuolella hyvien rakenneratkaisujen ansiosta.

Kaikissa tuotevalinnoissa olemme ottaneet huomioon ympäristövaikutukset ja ihmisten terveyden. Moduulit ovat puurunkoisija ja wc-tiloissa on energiatehokkaita tunnistimilla ohjattuja hanoja.

Moduulit valmistetaan sisätiloissa Ruotsissa.

Älykäs pohjaratkaisu

Rakennuksen suuri syvyys ja mahdollisuus kahdelle leveälle käytävälle mahdollistavat laajan valikoiman erilaisia pohjaratkaisuja ja eri kokoisia tiloja, mikä luo hyvät edellytykset tilatehokkaalle rakennukselle, jossa on hyvä kulkuvirtaus. Leveät käytävät eivät myöskään heikennä esteettömyyttä.

Moduulien välisissä lattiasaumoissa ei ole käytetty kynnyslistoja, vaan liitokset on tiivistetty ja maton liitokset tehty hitsaussaumoilla. Tämä helpottaa sekä kalustamista että siivousta.

Luova ja viihtyisä 

Novumin joustavuus mahdollistaa tehokkaiden ja luovien pohjaratkaisujen luomisen ja hyvät mahdollisuudet sekä henkilökohtaiseen työskentelyyn, yhdessä työskentelyyn. Myös kahden käytävän välissä olevia tiloja voidaan hyödyntää.

Laajat energiatehokkaat ikkunapinnat sekä rakennuksen sisäiset lasiseinät päästävät runsaasti päivänvaloa sisään ja tarjoavat hyvät näkymät ulos.

Miellyttävä sisäilmasto 

Modernin ilmanvaihtojärjestelmän ja siihen kuuluvien jäähdytyskoneiden kapasiteetti on hyvä, ja ne on valmisteltu tuloilman lämpötilaohjaukseen kolmella eri alueella. Kokoustilaan voidaan esimerkiksi asettaa oma lämpötila-alue vaikuttamatta muiden toimistotilojen lämpötilaan Tällä tavalla luodaan parempi sisäilmasto, jota on mukautettu tarpeen mukaan. Se lisää moduulijärjestelmän joustavuutta entisestään.

Kattoon asennetut lämpösäteilijät pitävät myös sisäilmaston viihtyisänä. Näitä voidaan ohjata kussakin tilassa, mikä mahdollistaa viihtyisän sisäilmaston ympäri vuoden.

Kattovalaistus on ripustettu, ja osa valosta on suunnattu ylöspäin luomaan tiloihin miellyttävää ja tasaista valoa. Valot syttyvät automaattisesti läsnäolotunnistimen ansiosta, ja niissä on päivänvalotunnistin. Myös painikkeella ohjattavien valaistusalueiden luominen on mahdollista.

Soita meille, kun tarvitset neuvoja tai lisätietoja.

Nils Jonsson 

Regionchef Sverige Norr

010-179 08 04

frank.blomqvist@novorent.fi

Christoffer Henriksson 

Regionchef Sverige Syd

010-179 08 03

christoffer.henriksson@novorent.se

Novorent