010-179 08 00 info@novorent.se

Novum-päiväkoti

Päiväkotien moduulijärjestelmä

Novum on uudehko moduulijärjestelmä, joka täyttää uudet rakennusmääräykset, BBR 29, kaikilta osin. Suomessa rakentamista ohjaa ympäristöministeriön rakentamismääräyskokoelma.

Energiantarvetta on vähennetty paksuilla eristekerroksilla, laadukkailla eristyslaseilla, energiatehokkailla ilmanvaihtokoneilla, lämmön talteenotolla, luokkahuoneiden tarveohjatulla ilmanvaihdolla, läsnäolo-ohjatulla LED-valaistuksella ja vesikiertoisella lämmityksellä. Lämmitys voidaan toteuttaa ilma-vesilämpöpumpulla, viereisen rakennuksen lämmitysjärjestelmän lämmitysvettä tai kaukolämpöä hyödyntäen. Alhaisempi energiantarve tarkoittaa myös sitä, että rakennuksen liittymisteho on voitu minimoida. Lämmitykseen ja käyttöveteden lämmittämiseen tarvittavan sähkön kulutus voidaan mitata erikseen, mikä antaa hyvän yleiskuvan tilojen energiankulutuksesta.

Novum täyttää paloteknisesti luokan P2 vaatimukset ja siksi se voidaan rakentaa monikerroksisena. Huonekorkeus on 2,8 m sekä luokka- että ryhmätiloissa.

Koko moduulirakennuksen läpi kulkee leveä käytävä. Ulkoisen aurinkosuojauksen avulla altistusta lämpösäteilylle on voitu rajoittaa, ja ohjausjärjestelmän avulla lämpötilaa voidaan tarvittaessa alentaa yöaikaan.

Kaikissa tuotevalinnoissa olemme ottaneet huomioon ympäristövaikutukset ja ihmisten terveyden. Runko on sertifioitua puuta ja wc-tiloissa on energiatehokkaita tunnistimilla ohjattuja sekoittimia.

Akustiset katot mahdollistavat lyhyet jälkikaiunta-ajat, sähkö- ja viemärikytkentöjen äänet ovat hiljaisia ja melu pysyy ulkopuolella paksujen seinien ansiosta.

Moduulit valmistetaan Ruotsissa.

Älykäs pohjaratkaisu

Rakennuksen suuri syvyys mahdollistaa tehokkaan pohjaratkaisun, jossa kolme moduulia muodostaa osaston, jossa on suuri ryhmähuone, kaksi pienempää leikki- tailepohuonetta, omalla sisäänkäynnillä varustetun kuraeteisen ja wc:n. Säilytystilaa on runsaasti.

Kuraeteinen on niin suuri, että siinä on tilaa kuivauskaapille tai pesutornille. Eteiseen voidaan sijoittaa tarvittessa esteetön wc. Osastokeittiö on ryhmähuoneessa. Käytävä on niin leveä, että siihen mahtuvat naulakot esteettömyyttä heikentemättä. Yhteisissä sisäänkäyntitiloissa on kaksi pesuallasta ja tilaa kuivauskaapille ja pesutornille.

Viihtyisä ja turvallinen


Suuret ikkunat ja matala rintapaneeli päästävät runsaasti päivänvaloa sisään ja tarjoavat myös pienille lapsille hyvät näkymät ulos.

Ryhmätilojen ja leikki-/lepotilojen kattovalaistus on ripustettu, ja osa valosta on suunnattu ylöspäin luomaan miellyttävää ja tasaista valoa. Valot syttyvät automaattisesti läsnäolotunnistimen vaikutuksesta, mutta ne voidaan sammuttaa ja niitä voidaan himmentää manuaalisesti.

Osastokeittiöt on varustettu ulosvedettävillä portailla, joiden avulla lapset voivat osallistua keittiötöihin. Liedet on varustettu liesisuojilla ja ajastimilla.

Jokaisella osastolla on ikkunallinen poistumisovi. Lasten turvallisuuden vuoksi kuuman veden lämpötilaa on rajoitettu.

Moduuliliitoksissa ei ole kynnyslistoja, vaan lattian liitokset ovat tiivistetty ja matoissa on hitsaussaumat. Tämä tekee leikkiympäristöstä miellyttävämmän ja on tietysti käytännöllisempi kalustamisen ja siivoamisen näkökulmasta.

Monia yhdistelymahdollisuuksia

Moduuleja voidaan yhdistää monella eri tavalla, ja niitä voidaan muokata eri käyttötarkoituksiin, kuten jakelukeittiöitä varten. Joustavuuden ansiosta voimme suunnitella pohjaratkaisun täysin käyttötarpeiden mukaan. Päiväkotimoduulit voidaan yhdistää koulumoduuleihin.

Täältä näet esimerkkejä eri pohjaratkaisuista, joita Novum-päiväkotimoduuleilla voidaan toteuttaa.

Soita meille, kun tarvitset neuvoja tai lisätietoja

Frank Blomqvist

Aluepäällikkö

358 400840880

frank.blomqvist@novorent.fi

Novorent