010-179 08 00 info@novorent.se

Novum-koulu

Koulutilojen moduulijärjestelmä

Novum on uusi moduulijärjestelmä, joka täyttää uusimmat rakentamismääräykset, BBR 29, kaikilta osin. Suomessa rakentamista ohjaa ympäristöministeriön rakentamismääräyskokoelma.

Energiantarvetta on vähennetty paksuilla eristekerroksilla, laadukkailla eristyslaseilla, energiatehokkailla ilmanvaihtokoneilla, lämmön talteenotolla, luokkahuoneiden tarveohjatulla ilmanvaihdolla, läsnäolo-ohjatulla LED-valaistuksella ja vesikiertoisella lämmityksellä. Lämmitys voidaan toteuttaa ilma-vesilämpöpumpulla, viereisen rakennuksen lämmitysjärjestelmän lämmitysvettä tai kaukolämpöä hyödyntäen. Alhaisempi energiantarve tarkoittaa myös sitä, että rakennuksen liittymisteho on voitu minimoida. Lämmitykseen ja käyttöveteden lämmittämiseen tarvittavan sähkön kulutus voidaan mitata erikseen, mikä antaa hyvän yleiskuvan tilojen energiankulutuksesta.

Novum täyttää paloteknisesti luokan P2 vaatimukset ja siksi se voidaan rakentaa monikerroksisena. Huonekorkeus on 2,8 m sekä luokka- että ryhmätiloissa.

Tilavat ja energiatehokkaat koulumoduulit

Rakennuksen sisällä on leveä käytävä. Ulkoisen aurinkosuojauksen avulla altistusta lämpösäteilylle on voitu rajoittaa, ja ohjausjärjestelmän avulla lämpötilaa voidaan tarvittaessa alentaa yöaikaan.

Kaikissa tuotevalinnoissa olemme ottaneet huomioon ympäristövaikutukset ja ihmisten terveyden. Runko on sertifioitua puuta ja wc-tiloissa on energiatehokkaita, tunnistimilla ohjattuja sekoittimia.

Akustiset katot mahdollistavat lyhyet jälkikaiunta-ajat, sähkö- ja viemärikytkentöjen äänet ovat hiljaisia ja melu pysyy ulkopuolella paksujen seinien ansiosta.

Moduulit valmistetaan Ruotsissa.

Älykkäällä pohjaratkaisulla varustetut koulut

Rakennuksen suuri syvyys mahdollistaa tehokkaan pohjaratkaisun, jossa moduulipari muodostaa yksikön, joka koostuu luokkahuoneista, ryhmätiloista, omasta sisäänkäynnistä ja wc:stä.

Luokkahuoneet ovat 60 m²:n kokoisia ja ikkunat niin suuria, että lasipinta on 10 % lattiapinta-alasta. Jokaisessa luokassa on pesuallas ja allaskaappi. Moduulien välisissä lattiasaumoissa ei ole käytetty kynnyslistoja, vaan liitokset on tiivistetty ja maton liitokset on hitsattu yhteen. Tämä helpottaa sekä kalustamista että siivousta.

Koko moduulirakennuksen läpi kulkeva käytävä on niin leveä, että siihen mahtuvat naulakot tai oppilaskaapit esteettömyyttä heikentämättä.

Viihtyisä kouluympäristö

Suuret ikkunat päästävät runsaasti päivänvaloa sisään ja mahdollistavat hyvän näkyvyyden ulos.

Tarveohjatun ilmanvaihdon ansiosta luokkahuoneen ilmanlaadun heikentyessä tuloilman virtausta lisätään automaattisesti. Vastaavasti virtaus jälleen vähenee, kun luokkahuoneessa ei oleskele pidempään aikaan ketään. Lämpiminä aikoina ohjaus viilentää tiloja yön aikana.

Luokkahuoneiden ja ryhmätilojen kattovalaistus on ripustettu, ja osa valosta on suunnattu ylöspäin luomaan tiloihin miellyttävää ja tasaista valoa. Valot syttyvät automaattisesti läsnäolotunnistimen avulla, mutta ne voidaan halutessa sammuttaa manuaalisesti.

Koulutilojen monipuoliset mahdollisuudet

Moduuleja voidaan yhdistää monella eri tavalla ja niitä voidaan muokata eri käyttötarkoituksiin, kuten jakelukeittiöitä varten. Joustavuuden ansiosta voimme suunnitella pohjaratkaisun täysin käyttötarpeiden mukaan. Koulumoduulit voidaan yhdistää päiväkotimoduuleihin.

Täällä näet esimerkkejä eri pohjaratkaisuista, joita Novum-koulumoduuleilla voidaan toteuttaa.

 

Soita meille, kun tarvitset neuvoja tai lisätietoja.
Frank Blomqvist Regionschef Finland Modulsystem

Frank Blomqvist 

Aluepäällikkö

358 400840880

frank.blomqvist@novorent.fi

Novorent